As mashkull as femer, gjinia X tashme zyrtare ne New York

Written by on 13/09/2018

 

“Gender X”: ky shenim qe nga tani e tutje do mund te shfaqet ne çertifikaten e lindjes ne New York eshte per te treguar gjinine e papercaktuar te personit qe e ka.Vendimi u mor me shumice votash nga Keshilli i Shtetit dhe do u lejoje edhe prinderve te zgjedhin gjinine X per profilet e bijve te tyre te sapolindur.Shume te ngazellyer jane shfaqur komunitetet transgender dhe Lgbt te cilet e cilesojne vendimin si ‘historik’. Te rriturit qe e deshirojne , do mund te ndryshojne keshtu çertifikaten e lindjes, pa qene nevoja per nje vertetim mjekesor. Disa shtete si Kalifornia, Oregoni dhe Montana e lejojne tashme ndryshimin e gjinise ne çertifikaten e lindjes pa vertetim mjekesor, por nuk kane opsionin X.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist