Anija e epokës romake, zbulohet në detin Mesdhe

Written by on 01/07/2019

Një anije e epokës romake është zbuluar në fund të detit Mesdhe, jashtë bregut lindor të Qipros. Mendohet se ky është zbulimi i parë i ruajtur mirë në historinë e kombit ishull. Anija është zbuluar nga një palë zhytëse vullnetare me njësinë arkeologjike të Universitetit të Qipros. Sipas arkeologëve, anija pritet të hedhë dritë në gjerësinë dhe shkallën e tregtisë detare midis Qipros dhe pjesës tjetër të provincave të Mesdheut lindor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist