Ambalazhi i cigareve, mbetje toksike per floren dhe faunen!

Written by on 06/09/2018

 

Shume prej produkteve toksike qe gjenden tek zogjte dhe peshqit jane te shkaktuara nga cigaret , perdorimi i te cilave sa po vjen dhe po rritet çdo vit dhe me shume. Filtrat e cigareve jane bere nga nje substance qe eshte sintetike dhe tretja e tyre zgjat me dekada. Se bashku me mbetjet e tjera plastike, ajo shperndahet ne uje dhe behet pjese e zinxhirit ushqimor. Mirepo, sot perdorimi i  cigareve kercenon  jeten detare. Fauna detare ndihet e rrezikuar, sidomos peshqit, por jo vetem jane demtuar shume nga mbetjet e cigareve edhe breshkat qe jetojne ne uje. Sipas nje studimi te fundit substancat filter te cigareve jane gjetur rreth 30 per qind tek fauna detare  dhe ne 70 per qind tek shpendet

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist