Aktoret e turizmit ne vend ndajne problematikat e sezonit!

Written by on 28/04/2018

Aktoret e turizmit ne vend ndajne problematikat e sezonit!

Ne prag te çeljes se sezonit turistik per kete vit, sipermarres ne kete sektor ngrene shqetesimin se nuk ka pasur investime dhe sherbimet per turistet nuk jane ne nivelin e duhur. Ne konferencen Turistike Kombetare, operatoret turistike dhe sipermarresit kane kerkuar nga qeveria qe te ktheje syte nga investimet ne turizem si ne infrastrukture, pastrim, sherbime dhe te kete projekte konkrete, pasi sipas tyre konkurrenca ne rajon eshte mjaft e ashper.  Duke pranuar se problematikat jane te medha, Ministri i Turizmit Blendi Klosi theksoi se ka ardhur koha te zgjatet sezoni turistik dhe te vendoset rregull ne kete sektor, por per kete duhet gjetur dakordesia me operatoret turistike. Dhe ndersa u ndal tek sherbimet, ministri beri me dije se ne vijen bregdetare do te operojne vetem hotele luksoze dhe resorte. Sipas aktoreve te turizmit ne vend sektori i perqendruar me se shumti ne ate bregdetar ka rreth 2300 fshatra me potencial por vetem 20 prej tyre jane te aksesueshem nga pikepamja e infrastruktures.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist