A rrezikohet puna jone nga robotet?

Written by on 26/03/2019

A rrezikohet puna jone nga robotet? Për dekada te tëra, dominimi botëror, luftërat botërore dhe frika nga një botë e re kanë shkaktuar panic, megjithatë duket se rritja e robotëve është mbivlerësuar. Zyra e Statistikave Kombëtare publikoi se shumë pak vende pune janë në rrezik të automatizimit, duke permendur ketu tre profesionet me probabilitetin më të lartë, qe janë kamarieret, furnitoret dhe shitesit. Ndersa ne tre profesionet me rrezik më të ulët ato citojne mjekët, mesuesit dhe pedagoget. Ne raport thuhet se arsyet e sakta për uljen e automatizimit janë të paqarta por eshte fakt se disa vende pune tashmë janë prekur.

Engineer


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist