71 vjeçari i guximshëm lundron për muaj brenda një kapsule

Written by on 05/03/2019

Një 71-vjeçar francez po përpiqet të kalojë Oqeanin Atlantik në një kapsulë pa motor, të cilën ai vetë e quan “Fuçia”.

Jean-Jacques Savin, ish-parashutist, ka nisur udhëtimin e tij nga El Hierro, për të vijuar në ishujt Kanarie, në një kapsulë në formën e një fuçie e projektuar për të lundruar nëpër Oqeanin Atlantik dhe në Karaibe duke përdorur vetëm erën dhe rrymat e detit.

Savin e përshkruan hulumtimin e tij si “një udhëtim në të cilin ai vetë nuk është kapiten i anijes së tij, por thjesht një pasagjer”.

Savin thotë se është entuziast për udhëtimin e tij 2-3 mujor nëpër oqean në një kapsulë të madhe 3 metra dhe që është e pajisur me një kuzhinë ku edhe mund të gatuhet. 

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist