6 objekte kulti drejt restaurimit

Written by on 06/07/2018

6 objekte kulti drejt restaurimit

 

 

Objektet e kultit ne vend, qe gezojne statusin monument kulture, konsiderohen si pjese e rendesishme e trashegimise kulturore dhe per kete po marrin vemendjen e duhur nga autoritetet. Pas dekadash lenie ne harrese, 6 xhami monument kulture do te restaurohen. Lajmin e dha kryeministri i vendit qe theksoi se nderhyrja teresore tek keto objekte do te nxjerre ne drite vlerat e tyre te jashtezakonshme kulturore e artistike duke i kthyer ne referenca kyç te itinerareve turistike. Restaurimit do t’i nenshtrohen Xhamia e Beqareve dhe Teqeja e Helvetive ne Berat, Xhamia e Et’hem Beut ne Tirane, Xhamia e Pazarit ne Gjirokaster si dhe  Xhamia e Gjin Aleksit ne Delvine .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist