571 monumente kulturore jane rinovuar vitet e fundit

Written by on 03/07/2018

571 monumente kulturore jane rinovuar vitet e fundit

 

Qeveria shqiptare ka nderhyre vitet e fundit  ne 571 monumente te kultures. Te dhenat i ka bere te ditura kryeministri i vendit qe theksoi se rinovimi i tyre ishte i nevojshem per shkak te mungeses se investimeve prej nje çerekshekulli qe kishte cuar ne demtimin e shume prej monumenteve. Sipas kryeministrit 20 operacione shpetimi po zhvillohen aktualisht ne 20 kantiere te tjera ne te gjithe territorin e vendit. Ndersa 67 projekte te tjera jane gati duke u futur ne zbatim. Rikonstruksioni ose ndertimi i muzeumeve te reja ka sjelle dhe rritjen e numrit te vizitoreve vendas e te huaj ne atraksionet kulturore ne vend.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist