51 shtete gati per nje marreveshje per armet kibernetike!

Written by on 13/11/2018

51 shtete, perfshire te gjitha vendet anetare te BE, kane premtuar se do te mbeshtesin nje marreveshje te re nderkombetare qe do te vendoste standarde mbi armet kibernetike dhe perdorimin e internetit. Shtetet kane nenshkruar nje marreveshje ne perpjekje per te vene ne levizje negociatat globale.Kina, Rusia dhe SHBA nuk e kane nenshkruar marreveshjen, çka reflekton rezistencen e tyre per percaktimin e standardeve per armet kibernetike qe jane shnderruar ne armet e lufterave moderne. Aktivistet kane kerkuar nje konvente te Gjeneves qe do te vendoste standardet per lufterat kibernetike. Ata duan qe shtetet te angazhohen per shembull qe te mos sulmojne infrastrukturen qe eshte thelbesore per civilet ne kohe lufterash. Nje norme e re nderkombetare po ashtu do te ndihmonte ne percaktimin e atij qe eshte nje sulm kibernetik i mbeshtetur nga nje shtet dhe se kur nje shtet mund te justifikohet ne reagim.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist