500 miliardë dollarë humbje dhe 65% të papunë, ja pasojat katastrofike të pandemisë në SHBA

Written by on 19/03/2021

Të dhënat e fundvitit tregojnë se shpenzimet e udhëtimit ranë me gati 500 miliardë dollarë, ose 42%, gjatë pandemisë, duke i kushtuar ekonomisë amerikane 1.1 trilionë dollarë në prodhimin ekonomik. Shifrat e reja të përpiluara nga Shoqata e Udhëtimeve në SHBA tregojnë se shpenzimet për udhëtimet brenda vendit ranë nga 993.5 miliardë dollarë në 2019, në 638.1 miliard dollarë në 2020.

EU, World Destinations Ban American Travelers For High COVID-19 Rate

Përsa i takon udhëtimeve ndërkombëtare , ato ranë me plot 72%.  65%  e të gjitha vendeve të punës të humbura gjatë 2020-ës,  ishin nga pasojat ekonomike të pandemisë./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background