32% e flores europiane ndodhet ne Shqiperi!

Written by on 30/08/2018

 

Programi i Kombeve te Bashkuara ne nje inventar qe i beri Flores dhe Faunes ne Shqiperi gjeti se fundmi se perafersisht 32% e te gjithe flores evropiane eshte ne Shqiperi.Ne Shqiperi ekzistojne rreth 7233 grupe bimore dhe 5438 lloje te kafsheve te egra. Kjo pasuri e jashtezakonshme natyrore eshte dhe nje prej kontribuuesve me te medhenje ne sektorin e turizmit qe ka terhequr shume turiste gjate viteve te fundit. Sipas PNUD edhe Moratoriumet apo nismat per pyllezimin e territoreve kane dhene efektin e tyre ne kete rezultat. Se fundmi 5 Shtete dhe 6 Organizata ne mbrojtje te shpendeve dhe mjedisit ne Ballkan, jane bashkuara per te luftuar helmimin e paligjshem te kafshet e egra si nje fenomen dominues ne te gjitha vendet.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist