2018, viti i suksesit ne turizmin shqiptar

Written by on 14/01/2019

2018, viti i suksesit ne turizmin shqiptar
Viti 2018 kurorezoi nje vit te suksesshem per sektorin e turizmit ne
Shqiperi. Sipas raportit te fundit te INSTAT, pergjate 11-mujorit te vitit
2018, Shqiperine e vizituan 5.6 milione turiste, shifer kjo 16,2% me e
larte se ne te njejten periudhe te nje viti me pare. Ne kete periudhe,
shtetasit nga Kosova zune vend kryesore me rreth 2 milione persona, te
cilet kishin per destinacion kryesor qytetin bregdetar te Durresit, ndersa
turistet nga Maqedonia shenuan 640 mije hyrje ne vendin tone, ose
11.3% te totalit. Ne vendin e trete, renditen greket ndjekur nga italianet
dhe malazezet. Nder vendet me hyrjet me te larta te shtetasve ne
Shqiperi, Polonia ka pasur rritjen me te madhe me 34,5%. Perpos
fluksit ne rritje te turisteve, viti 2018 per sektorin e turizmit shenoi
rritjes te standardeve te sherbimit.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist