Tiramisuja, “mbreteresha” e Ditës Evropiane të Akullores 2019

Written by on 12/03/2019

Tiramisuja, “mbreteresha” e  Ditës Evropiane të Akullores 2019

Shija qe do te mbizoteroje ne Diten Europiane te Akullores 2019, ne Bruksel, do te jete Tiramisuja.  President i Shoqatës së krijuesve artizanal belg Henri Tavolieri, eshte shprehur se këtë vit në “u takon kolegëve italianë të ofrojnë një shije të trashëgimisë së tyre gastronomike dhe ajo  do të jetë tiramisu, një akullore që na zhyt në veçantinë e mascarpones, biskotave të ngjyrosura me kafe, shoqeruar patjeter me shijen e likerit e pluhurin e kakaos. Dita Evropiane e Akullores artizanale festohet nga viti 2013 në përputhje me akronimet e kategorisë së krijuesve të xhelatinave artizanale nga vende të ndryshme evropiane. Eventi zhvillohet më 24 mars dhe ate dite do të jetë e mundur që tiramisuja  të gjendet në sallonet e akulloreve të shtatë vendeve të ndryshme te Bashkimit Europian.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist