Vezuvi shfaq aktivitet, nje plan evakuimi nese vullkani i famshem shperthen serish!

Written by on 19/12/2018

Pothuajse 2000 vjet pas shperthimit me te famshem vullkanik ne historine njerezore autoritetet ne Pompei kane diskutuar nje plan te ri evakuimi ne rast se mali Vezuv do te shpertheje serish. Sipas planit, qe u diskutua pas nje shtimi te aktivitetit sizmik kohet e fundit, njerezit qe jetojne ne dhe perreth qytetit italian, do te evakuohen drejt Sardenjes me anije. Ekspertet nga Agjencia e Mbrojtjes Civile dhe Bashkia e Pompeit nenvizuan se nuk ka arsye per tu perfshire nga paniku dhe se masat jane pjese e planifikimeve standarde te emergjencave ne raste katastrofash ambientale.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist