Laguna e Karavastase, KKRT publikon planin per zhvillimin e zones!

Written by on 11/12/2018

Keshilli Kombetar i Territorit beri publik Planin e Detajuar te Zhvillimit te Zones me Rendesi Kombetare mes Lagunes se Karavastase dhe Lumit Seman. Ne kete dokument percaktohet qarte se cilat do te jene aktivitetet qe do te lejohen te zhvillohen ne territor dhe qe nuk perbejne kercenim per zonen.  Zona ne studim shihet si potenciale per nxitjen e zhvillimit te projekteve ne fushen e akuakultures, agrikultures, energjise se rinovueshme dhe turizmin e perqendruar duke ruajtur vlera natyrore. Plani thekson se ne zone dot e lejohen vetem aktivitetet qe e perdorin territorin per ekonomi bujqesore te lidhur me akuakulturen, zhvillimin e fermes, orientimin per zhvillimin e frutikultures dhe strukturave per administrim dhe magazinim. Nje tjeter orientim qe jep plani lidhet edhe me zhvillimin e territorit me sherbime te ndryshme ne favor te zhvillimit turistik te zones.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist