Berlini inaguron ndryshimet ne muzeun Island!

Written by on 14/12/2018

Berlini inauguroi nje shtese te re ne Muzeun Island te listuar ne UNESCO, pas nje vonese ne ndertim qe zgjati disa vite dhe me kosto qe ishin dyfishi i shumes se buxhetuar. Projektuar nga arkitekti i famshem britanik, David Chipperfield, ndertesa prej 4,600 metrash katrore do te jete nje hyrje e vetme ne grupin e pese muzeve ishull. Perveç strehimit, do kete edhe nje pike te perbashket biletash per muzete. Galeria gjithashtu permban nje hapesire per ekspozita te perkohshme, nje librari, nje auditor dhe nje kafene. Ajo do te hapet per publikun nga korriku i vitit te ardhshem. Nje vend i Trashegimise Boterore te UNESCO-s, Muzeu Island eshte shtepia e objekteve te çmuara, duke perfshire nje bust legjendar te Mbretereshes Egjiptiane Nefertiti dhe portes Ishtar te Babilonise. Grupi i muzeve ne zemer te Berlinit terheq rreth 2.5 milione vizitore ne vit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist