BE, pritet reduktimi i emetimit te CO2 me 37.5% brenda vitit 2030!

Written by on 18/12/2018

Prodhimi i CO2-shit nga automjetet e reja ne Bashkimin Europian duhet te bjere me 37,5% deri ne vitin 2030. Ky vendim u mor nga  negociatoret e BE-se, ne perfundim te negociatave intensive mes Parlamentit Europian dhe shteteve anetare. Limiti, qe do te bazohet ne nivelet e vitit 2020, eshte nje kompromis mes objektivit te 35% te propozuar nga qeverite e BE-se dhe objektivi shume ambicioz prej 40% i propozuar nga PE-ja. Objektivi i vitit 2030 do te aplikohet ne te gjitha flotat e automjeteve, qe do te thote se modelet me nivel te larte ndotjeje do te duhet te zevendesohen nga modele me nivel te ulet ose zero ndotje, sikurse jane automjetet qe qarkullojne me bateri.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist