Vendet më të korruptuara në botë, ja ku renditet Shqipëria!

Written by on 23/01/2020

Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit ka renditur 180 vende për korrupsion duke filluar nga ato me korrupsion më të ulët deri te ato me korrupsion më të lartë. Renditja është bërë në bazë të perceptimit mbi korrupsionin në sektorin publik,sipas ekspertëve dhe njerëzve të biznesit.  Në vendin e parë renditet Zelanda e Re, si vendi më pak i korruptuar në botë. Pas saj renditet Danimarka dhe Finlanda. Shqipëria renditet në vendin e 106-të ku bashkë me Maqedoninë e Veriut kanë renditjen më të dobët se vendet e tjera të Ballkanit. Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk janë as në 20-en e parë, por është renditur në vend të 23-të.


Current track

Title

Artist

Background