Turqia bën kërkesën e veçantë për objektin historik!

Written by on 02/07/2020

Sekretari amerikan  i Shtetit Mike Pompeo i ka bërë thirrje Turqisë të lejojë ish katedralen bizantine të Shën Sofisë të mbetet muze. Komentet bëhen  një ditë para një vendimi gjyqësor që mund ti hapë rrugën kthimit të ish katedrales në xhami. Thirrjet e Pompeos drejtuar qeverisë turke janë për ta mbajtur Shën Sofinë si muze, një shembull i angazhimit të saj për respektimin  e traditave të besimit dhe historinë e larmishme që ka kontribuar në republikën e Turqisë, për të garantuar që ajo të mbetet e aksesueshme për të gjithë.


Current track

Title

Artist

Background