Transporti ajror pëson goditjen më të madhe në histori!

Written by on 31/03/2020

Ndërprerjet e udhëtimeve kanë rezultuar me miliarda dollarë të bllokuara për kompanitë e fluturimeve. Pandemia ka dhënë një “tronditje të paparë” për linjat ajrore me sfida të mëdha përpara, thotë Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror. Kërkesa për udhëtim me aeroplan ka rënë, me dy milion fluturime tashmë të anuluara, dhe IATA vlerëson se industria do të humbasë 252 miliardë dollarë në vitin 2020.

-American Airlines po kërkon një ndihmë prej 12 miliardë dollarësh nga qeveria amerikane.

-Numrat e pasagjerëve në aeroportin e Frankfurtit në Gjermani, një nga qendrat më të mëdha aeroportuale ndërkombëtare, kanë rënë  me 90.7%.

-British Airways ka pezulluar të gjitha fluturimet në dhe nga aeroporti i Londrës Gatëick dhe rrugët që funksionojnë nga Aeroporti Heathroë janë reduktuar ndjeshëm.

-Në Mbretërinë e Bashkuar, kompanitë që menaxhojnë trajtimin e bagazheve paralajmëruan që ato janë afër kolapsit.

-Të hënën, linja ajrore buxhetore EasyJet ndërpreu të gjitha fluturimet

-Kongresi amerikan javën e kaluar caktoi 50 miliardë dollarë për linjat ajrore, me gjysmën e parave të ofruara si kredi në këmbim të mos detyrimit të lejes së detyruar për punonjësit deri në të paktën 30 shtator.

-Javën e kaluar, kancelari britanik tha se linjat ajrore nuk duhet t’i drejtohen qeverisë së parës kur kërkojnë ndihmë financiare.


Current track

Title

Artist

Background