Transporti ajror, mund të rimëkëmbët vetëm në 2024!

Written by on 31/07/2020

Trafiku ajror global nuk do të rikthehet në nivelet e para-koronavirusit të paktën deri në vitin 2024 –ka pohuar ne nej deklarate per shty Shoqata e Transportit Ajror. Një nga arsyet kryesore të cituara nga IATA në lidhje me perspektivat “më pesimiste” është frenimi i ngadaltë i virusit në SHBA dhe vendet në zhvillim. IATA parashikon rënie me 55% në vitin 2020 krahasuar me 2019, duke theksuar se, edhe pse numri i pasagjerëve duhet të rritet në 62% në vitin 2021, do të jetë gjithsesi në rënie me një të tretën krahasuar me 2019. Për këtë arsye, nuk parashikohet një rimëkëmbje e plotë e numrit të pasagjerëve si në 2019, deri në vitin 2023.  Trafiku ndërkombëtar u tkurr me 96,8% në qershor, krahasuar me të njëjtin muaj një vit më parë.


Current track

Title

Artist

Background