Tradita vazhdon pavarësisht situatës, ja cili është shteti që festoon ditëlindjen e mbretëreshës!

Written by on 25/03/2020

Mbretëresha anuloi festimet për ditëlindjen e saj për shkak të koronavirusit, por kjo nuk do t’i pengojë danezët ta festojnë.Rreth 120 000 danezë njoftuan sot qëllimin e tyre për të kënduar për sovranen e tyre me rastin e 80-vjetorit.Rreth 119 775 persona iu bashkuan grupit “Danimarka këndon për mbretëreshën” në Facebook, duke u angazhuar të këndojnë të enjten më 16 prill në mesditë në ballkone dhe nga dritaret.Më 12 mars, mbretëresha shumë popullore II, e cila feston 80-vjetorin më 16 prill, anuloi festimet për ditëlindjen e saj duke marrë parasysh përpjen e Covid-19 dhe pasojat e tij për shoqërinë.Sovrania, në fron që prej vitit 1972, iu drejtua popullit javën e kaluar gjatë një fjalimi të jashtëzakonshëm, shumë të vlerësuar.


Current track

Title

Artist

Background