kulture

  Ka nisur zyrtarisht “Tetori Gjerman”, i cili tashme po zhvillohet per here te dymbedhjete ne Shqiperi. Ambasada gjermane ne Tirane, ne bashkepunim me partnere te shumte organizon javet e kultures gjermane ne Shqiperi, tradite e konsoliduar ne jeten kulturore gjermano-shqiptare “Tetori Gjerman“. Me moton: “Frymezuar nga njerezit” edhe kete vit synimi i aktivitetee eshte […]

  Shkodra renditet ne vend te pare si  qarku me numrin me te larte te prodhimeve tradicionale ne Shqiperi. Ministria e Bujqesise ka formuluar nje liste, e cila ka fuqi ligjore ne aspektin e prioritizimit te produkteve tradicionale te cilat kryesisht perfaqesohen nga kafshe, bime, gatime dhe veshje. Ne dallim nga qarqet e tjera, Shkodra […]

  Qarku i Korçes eshte nje nga prodhuesit me te medhenj te molleve ne vend.Per te promovuar edhe me shume kete produkt dhe per te rritur interesin turistik ne fshatin Dvoran do te zhvillohet kete fundjave “Festa e Molles”.Festa e Molles, e cila do te organizohet per here te trete nga bashkia Korçe, ka si […]

  Ekspertet e misionit “Europa Nostra” shprehen entuziaste per vlerat qe perfaqesojne kishat e Voskopojes dhe Vithkuqit, duke sugjeruar pergatitjen e dosjes qe keto kisha te vleresohen me statusin e mbrojtjes si trashegimi boterore nga UNESCO.Vleresimi eshte bere gjate nje takimi te misionit me ministren e Kultures dhe drejtoreshen e Institutit te Monumenteve. Ato priten ne nje takim […]

  Revista prestigjioze zvicerane “Wid Walls” ka perzgjedhur muralen e pikturuar ne qytetin e Ures Vajgurore si nje nga 10 me te mirat ne bote.Perzgjedhja eshte njoftuar nga kryeredaktorja e revistes, e cila ka publikuar listen e muraleve te pikturuara gjate muajit gusht 2018 ne te gjithe boten. Shqiperia renditet krah Kalifornise, Austrise, Norvegjise, Masaçusets, […]

  Kultura do te jete ne qender te projekteve per zhvillimn turistik te autoriteteve te turizmit ne Kroaci per vitin 2018. Duket se synimi do te jene promovimi i qindra siteve te trashegimise kulturore monumente e muzeume per terheqjen e turisteve dhe dergimin e numrit te tyre drejt nje tjeter rekordi. Nderkohe eshte pergatitur edhe […]

  Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar projektin per “Konservimin dhe Restaurimin e kullave dhe kurtinave midis tyre ne kalane e Beratit. Punimet qe do kryhen ne kullat 2-3,-3-4 dhe kurtinat midis tyre do te ndahen ne dy faza.Ne fazen e pare do te kryhet pastrim i vegjetacionit te ulet dhe te larte. Pas kesaj […]

Afresku i kishes se “Shen Triadhes” ne Berat, nje pasuri e vyer e trashegimise kulture, i eshte nenshtruar restaurimit.Punonjesit e Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat po kryejne nderhyrje konsoliduese dhe restauruese ne kete afresk, qe eshte demtuar ne pjesen me te madhe te tij. Ne kishe jane perdorur me mjeshteri shume tipare te [...]

  Rreth 100 mije pritet te jete numri i turisteve, qe do te vizitojne kete vit qytetin e Beratit. Kete e theksoi Drejtori i Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare Berat, gjate nje fushate promovimi qe eshte ndermarre se fundmi ne bashkepunim me Banken Boterore per kete qytet.  Qyteti 2400 vjeçar i Beratit i njohur jo […]

  Berati, edhe kete vit ka terhequr turiste te huaj e vendas, te cilet e vizitojne qytetin per vlerat e tij historike e arkitekturore. Vetem ne nente ditet e para te muajit shtator, Muzeun Ikonografik “Onufri” e kane vizituar 2486 turiste, nga te cilet 1700 kane qene te huaj. Nderkoe 655 vizitore kane vizituar Qendren […]


Current track

Title

Artist

Background