berat

  Gjirokastra , Berati dhe Prizreni jane future ne listen e fundit te keshillave qe Corriere della Sera ka dhene per destinacionet me te mira te vjeshtes duke publikuar nga nje foto per secilin destinacion. Ne galerine e fotove jane pershkuar 20 vendet per te vizituar ne Ballkan kete vjeshte per fundjaven e pare te […]

  Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar projektin per “Konservimin dhe Restaurimin e kullave dhe kurtinave midis tyre ne kalane e Beratit. Punimet qe do kryhen ne kullat 2-3,-3-4 dhe kurtinat midis tyre do te ndahen ne dy faza.Ne fazen e pare do te kryhet pastrim i vegjetacionit te ulet dhe te larte. Pas kesaj […]

  Berati vazhdon te terheqe turiste edhe ne vjeshte. 2486 vizitore jane regjistruar prane Muzeut Ikonografik dhe Etnografik ne 10 ditet e par ate shtatorit, duke iu referuar biletave te shitura. Nderkohe ne zyren e Turizmit prane Bashkise Berat flasin per rreth 100 mije vizitore ne 9 muajt e pare.Turistet nga e gjithe bota i […]

Afresku i kishes se “Shen Triadhes” ne Berat, nje pasuri e vyer e trashegimise kulture, i eshte nenshtruar restaurimit.Punonjesit e Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat po kryejne nderhyrje konsoliduese dhe restauruese ne kete afresk, qe eshte demtuar ne pjesen me te madhe te tij. Ne kishe jane perdorur me mjeshteri shume tipare te [...]

  Rreth 100 mije pritet te jete numri i turisteve, qe do te vizitojne kete vit qytetin e Beratit. Kete e theksoi Drejtori i Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare Berat, gjate nje fushate promovimi qe eshte ndermarre se fundmi ne bashkepunim me Banken Boterore per kete qytet.  Qyteti 2400 vjeçar i Beratit i njohur jo […]

  Berati, edhe kete vit ka terhequr turiste te huaj e vendas, te cilet e vizitojne qytetin per vlerat e tij historike e arkitekturore. Vetem ne nente ditet e para te muajit shtator, Muzeun Ikonografik “Onufri” e kane vizituar 2486 turiste, nga te cilet 1700 kane qene te huaj. Nderkoe 655 vizitore kane vizituar Qendren […]

  Qyteti i Beratit magjepsi 95 000 vizitore ne vetem 243 dite. I njohur jo vetem per bukurine e tij te rralle, por edhe per mikpritjen, qyteti 2400 vjeçar i Beratit ka zgjuar interesin e turisteve te shumte qe e kane vizituar.Vetem gjate muajit gusht, qyteti arriti te shenoje nje rekord me vete pasi u […]

   “Corriere della sera” publikon nje artikull te ri e ndryshe per turizmin shqiptar duke vecuar jugun e vendit dhe udhetimet me te mira te aventures  qe mund te ndermerren ne Shqiperi. Ne artikull permenden destinacione si Berati, Skrapari, Permeti dhe Gjirokastra. Kete vit numri i turisteve italiane ka shenuar nje rekord te ri ne […]

  Berati ka qene nje nga qendrat me te vizitueshme kete sezon veror nga turiste te natyres dhe ata te turizmit kulturor. Nga te dhenat e Drejtorise  Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat, vetem gjate muajit gusht eshte vizituar nga 15 mije turiste. Vec vizitoreve vendas kete vit ne numer te larte kane qene edhe […]

Pese ikonat e Amvones ne Katedralen “Fjetja e Shen Merise” pjese e fondit te  “Muzeut Onufri”, Berat do t’i nenshtrohen se shpejti procesit te restaurimit. Keshilli Kombetar i Restaurimeve ka miratuar projektin per nderhyrjet restauruese ne ikona. Specialistet e Sektorit te Artit prane Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat vijojne punen per nxjerrjen ne […]


Radio Travel

Radio Travel

Current track
TITLE
ARTIST

Background