Sigurimet shëndetësore ja në cilin vend e rendisin Shqipërinë!

Written by on 13/02/2020

Shqipëria renditet në vendin e 39-të për sigurimet shëndetësore, ndër 195 vendet e vlerësuara  në lidhje me sigurinë shëndetësore.  Sipas “The Economist”, Shqipëria lë pas vende të tilla si Turqia, apo vendet e rajonit. Indeksi global i Sigurisë Shëndetësore mat tregues të tillë si fuqia parandaluese ndaj patogjeneve,zbulimi i hershëm dhe raportimi i epidemive, pajtimi me normat ndërkombëtare etj. Sa i takon specifikisht zbulimit të hershëm dhe raportimit të epidemive, vendi ynë renditet në vendin e 25-të duke lënë pas vende si Austria dhe Kroacia.


Current track

Title

Artist

Background