Shqipëria në zonën e kuqe, ndotja e ajrit dhe ujit po bëhet rrezik i pashmangshëm!

Written by on 23/01/2020

Viti 2020 do të jetë i zymtë përsa i përket ndotjes në vend. Shqipëria dhe Maqedonia e Veritu janë vendet më të ndotura në Europë. Sipas Indeksit të Ndotjes së publikuar nga Numbeo.com dy shtetet ballkanike dhe qytet-shteti i vogël Monako kanë shënuar pikët më të larta të indeksit. Në të dy vitet e fundit Indeksi i Ndotjes në Shqipëri ka shënuar përkeqësim të dukshëm. Pesha më e madhe në matjen e të dhënave i jepet ndotjes së ajrit dhe ujit të cilët janë  dy faktorë të rëndësishëm të ndotjes. Ndërsa një peshë më e vogël I jepet llojeve të tjera të ndotjes. Vendet me ndotjen më të vogël cilësohen ato të Europës Perëndimore. Vendi më pak i ndotur është cilësuar Finlanda.

 


Current track

Title

Artist

Background