Shpallet “qyteti më i zgjuar në botë”, dhe arsyet janë të dukshme!

Written by on 28/01/2020

Stokholmi, kryeqyteti i Suedisë është shpallur “qyteti më i zgjuar në botë”, për risitë në mjedis, teknologji dhe mirëqenien e banorëve. Qyteti planifikon të ketë një bilanc pozitiv të karbonit deri në vitin 2040. Si pjesë e projektit europian”GrowSmarter”, Stokholmi ka nisur zhvillimin e një teknike të re me depozitimin e kapjes së karbonit. Apartamentet janë rinovuar për të zvogëuar ndikimin e tyre në mjedis.Lëvzishmëria urbane në qytet është një tjetër përparësi e kryeqytetit suedez, i cili kohët e fundit instaloi sensorë afër stadiumit të qytetit.


Current track

Title

Artist

Background