Sa te sigurte jane turistet kete sezon veror ne Shqiperi!

Travel Club - Siguria ne Turizem

Travel Club - Siguria ne destinacionet turistike ne Shqiperi!Cfare e rrezikon zhvillimin e turizmit ne vend?Ne studio me Znj. Blerina Ago, eksperte turizmi

Publiée par Radio Travel sur Mardi 10 juillet 2018

Sa te sigurte jane turistet kete sezon veror ne Shqiperi!

 

Emisioni Travel Club sot foli per per turizmin e kesaj vere, sigurine dhe cilesine e sherbimit! Sa jemi permiresuar dhe sa pune na duhet per te bere ne kete drejtim !?
Ne studion e Travel Club e ftuar ishte Keshilltarja e Ministrit te Turizmit gjithashtu ekspertja e turizmit Znj. Blerian Ago e cila na foli per standartet e sigurise ne turizem.

Ajo u shpreh se : pushteti vendor duhet tju krijoje lehtesira guidave lokale qe ti nxisi ata  te permiresojne sherbimin e tyre.
Nje shembull do ishte velja e taksave , theksoi  Znj.Ago, e cila shpjegoi se : nese paguhen taksa ti cojne drej formalizimit por paralelisht tju thone qe per disa vite je i perjashtuar nga taksa. Por keto perjashtime duhen perkthyer ne investim per  kualifikime, edukime te stafit dhe ne standarte. Per rrjedhoje sherbimi do jete edhe me i mire.

Destinaione te vecanta si Liqeni i Komanit apo Lumi i Shales e te ngjashem si keto

duhet te kene vrojtues te specializuar dhe te shpetimit ne uje per qindra turiste qe shkojne ne nje prej ketyre destinacioneve.
Gjithashtu ekspertja e Turizmit Blerina Ago u shpreh se : Nje destinacion qe ka dy vjet qe eshte zbuluar mund te demtohet brenda vitit nese nuk merren masa sa i perket impaktit qe ka ne mjedis ky fluks turistesh.

Current track

Title

Artist

Background