Popullsia e Europës po plaket! Ekspertët sqarojnë pasojat!

Written by on 13/02/2020

Europa deri në përfundim të kësaj dekade do të shohë punëtorë mbi të 50-at, duke kaluar në 55% të forcës së tyre totale të punës dhe kjon tregon se popullsia e kontinentit po plaket. Komisioni Europian ka vënë theksin te shpenzimet shëndetësore për njerëzit e moshuar dhe pensionet të cilat do të rriten me 2.3 % deri në vitin 2040. Italia, Portugalia, Greqia dhe Spanja janë ndër dhjetë vendet në botë me shkallën më të ulët të fertilitetit. Pasiguria në perspektivën e punës, pagat e dobëta dhe një treg  i papërkulur i punës po i bëjnë gratë që të kenë më pak fëmijë.


Current track

Title

Artist

Background