Parisi paralizohet nga protestat

Written by on 25/01/2020

Greva dhe protesta të reja kanë prekur Francën këtë fundjavë, ndërsa Emmanuel Macron prezantoi reformat e tij të diskutueshme të pensioneve për ministrat e vjetër. Ndërsa udhëtarët po perballen  me ndërprerje të përtërirë në metro të Parisit dhe trenat rajonalë. Një protestë po zhvillohet në Paris dhe ka të tjera të planifikuara për Lyon, Marsejë, Toulouse, Bordeaux dhe Lille. Planet e Macron përfshijnë rregullimin e 42 sistemeve të pensionit në një pikë të vetme.  Reformat nxitën një nga grevat më të gjata në historinë franceze përpara se qeveria të pranonte të fillojë planet për të ngritur moshën e pensionit. Sistemi i ri i pikave do të vijë në veprim duke filluar nga viti 2022 për punëtorët më të rinj, dhe pastaj gradualisht për punëtorët më të vjetër. Do të prekë vetëm ata që kanë lindur pas vitit 1974.


Current track

Title

Artist

Background