Një qytet si në ëndrra

Written by on 16/08/2019

Arabia Saudite po projekton një smart city i cili do të jetë më i madhi në botë. Qyteti do të ndërtohet në provincën Tabuk, në kufi me Jordaninë dhe Egjiptin, dhe do të quhet Noem.Sipas princit arab Mohammed bin Salman ky qytet do të ndërtohet me qëllim që të bëhet qendër teknologjike dhe të tërheqë talentet dhe mendjet më të ndritura në botë. Për këtë ai është i gatshëm të japë deri në 500 miliardë dollarë. Punimet kanë filluar, dhe kur ato të përfundojnë qyteti do të ketë hapësirën  një shteti të madh po aq sa Massachussets.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background