Ndryshon ligji i nënshtetësisë amerikane

Written by on 22/08/2019

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump ka deklaruar se po konsideron lëshimin e një urdhri ekzekutiv për të shfuqizuar amendamentin e Kushtetutës amerikane i cili i garanton nënshtetësinë çdo personi që lind në tokën e Shteteve të Bashkuara. Sipas presidentin ideja “kalon kufirin , lind një fëmijë , dhe bebja është autimatikisht nënshtetas amerikan” po shqyrtohet me shumë kujdes. Kjo nuk është hera e parë që presidenti ka përmendur anullimin e të drejtave të nënshtetësisë amerikane për fëmijët e lindur  brenda territorit të SHBA-së.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background