Merret vendimi i rëndësishëm për punësimin, ja sa do të jetë paga minimale !

Written by on 05/06/2020

Komisioni Europian ka nisur një konsultim të ri me partnerët social për të siguruar një pagë minimale për të gjithë punëtorët, për të cilat ajo argumenton se është e nevojshme që blloku të rikuperohet nga ndikimi ekonomik i pandemisë.“BE është goditur veçanërisht nga pandemia e koronavirusit, me efekte negative në ekonomitë e vendeve anëtare, bizneset dhe të ardhurat e punëtorëve dhe familjeve të tyre,” tha Komisioni në një deklaratë.“Sigurimi që të gjithë punëtorët në BE të fitojnë një jetesë të mirë është thelbësore për rimëkëmbjen, si dhe për ndërtimin e ekonomive të ndershme dhe elastike, dhe pagat minimale kanë një rol të rëndësishëm”, “shtoi ai.Konsultimi i BE-së nuk ka për qëllim të krijojë një pagë minimale europiane në të gjitha vendet e BE-së. Në vend të kësaj, ai dëshiron të vendosë një seri kushtesh që vendet anëtare duhet të zbatojnë për të vendosur pagën e tyre minimale.


Current track

Title

Artist

Background