Mbjellja e pemëve, zgjidhja e ndryshimeve klimatike

Written by on 08/07/2019

 

 

Një grup studiuesish kanë deklaruar se ka vend të mjaftueshëm në Tokë për të mbjellë pemë, për të thithur karbonin e pranishëm në atmosferë, një zgjidhje e ngrohjes klimatike. Pyjet do të jenë të afta të thithin 205 gigatonë karbon, nga 300 gigatonë që janë shtuar në atmosferë prej fundit të shekullit të 19-të. Disa nga vendet që mund të pyllëzohen sipas studimeve , gjenden  në Rusi , Kanada, Brazil dhe Kinë.


Current track

Title

Artist

Background