Ky është drejtimi në të cilin shqiptarët kanë performacën më të mirë botërore!

Written by on 16/01/2020

Një nga drejtimet ku Shqipëria performon më mirë në nivel botëror është barazia gjinore. Raporte të ndryshme e vlerësojnë vendin tonë ndër të parët në botë e Europë në këtë në këtë drejtim.  Në një raport të bërë së fundmi nga Banka Botërore, Shqipëria renditet në vendin e 35-të në botë në drejtim të barazisë gjinore në ligj dhe biznes për femrat.  Në analyze jnaë marrë 109 shtete dhe vendi ynë grumbullon 91.3 pikë, duke lënë pas edhe vende si Shtetet e Bashkuara, Zvicra, Japonia , Bullgaria apo Rumania. Krahasuar me një vit më parë, renditja është e njëjtë .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background