Kjo është specia më çmuar në botë, zhdukja e së cilës do të rrezikonte njerëzimin!

Written by on 16/01/2020

Instituti “Earthwatch” ka shpallur bletët si specia më e çmuar në planet. Bashkë me këtë fakt vjen dhe pjesa shqetësuese pasi nëse bletët do të zhdukeshin sot, njerëzimit do ti vinte fundi.  Humbja e bletëve do të ishte katastrofike për njerëzimin pasi ato janë të pazëvendësueshme .Lidhja midis bletëve dhe bimëve është një nga bashkëpunimet më të gjera, harmonike dhe të ndërvarura në planet. Ekzistojnë më shumë se 20 mijë lloje bletësh , megjithëse shumica prej tyre nuk jetojnë në koshere. Rënia e numrit të bletëve ndikon negativisht në të korrat e mëdha të kafesë,kakaos,bajameve, domateve apo mollëve sipas Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë së Kombeve të Bashkuara.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background