Ja cili është shkaku i ngrohjes globale!

Written by on 24/01/2020

Një nga aspektet më pak të dëgjuara të ngohjes globale është ndryshimi i tokës së planetit. Tharja e tokës është një problem që prek vendet mesdhetare por tani po prek dhe disa vende të tjera si Hungaria. Efekti negati i ndryshimit të klimës mund të shihet në shpërndarjen ekstreme të reshjeve. Disa rajone bëhen më të thata e disa të tjera përmbyten. Në Parkun Kombëtar të Kiskunság, një standard uji i braktisur është një memorandum i një liqeni që ishte këtu vite më parë.Në ditët e sotme një prej vilave të vjetra është ende në këmbë, me një varkë që pret në brigjet e thata jashtë saj. Nivelet e ujit nëntokësor ranë mbi gjashtë metra gjatë dekadave të fundit në këtë zonë. Dhe përkundër një besimi të përhapur, mbjellja e më shumë pemëve nuk është domosdoshmërisht zgjidhja më e mirë për të shpëtuar tokën e këtij rajoni.


Current track

Title

Artist

Background