Ja cili është qyteti më i sigurtë në botë!

Written by on 31/08/2019

 

 

Tokyo është emëruar këtë të enjte si qyteti më i sigurtë në botë,nga “The Economist”.

 Indeksi i përfshirjes ka të bëjë me aftësinë e qyteteve për të trajtuar gjithçka, që nga fatkeqësitë klimatike deri te sulmet kibernetike. Singapori zuri vendin e dytë pas kryeqytetit të Japonisë, ndërkohë që një tjetër  qytet japonez, Osaka , është renditur e treta. Në qytetet e Europës, vetëm Amsterdami dhe Kopenhaga kanë mundur të bëjn pjesë në 10 vendet e para. Indeksi i 60 qyteteve, këtë vit ka synuar të kapë konceptin e rezistencës urbane .indeksi ka vlerësuar 4 lloje të sigurisë, atë digjitale,infrastrukturën, shëndetësinë dhe sigurinë personale. 


Current track

Title

Artist

Background