India prezanton astronauten robot

Written by on 25/01/2020

Agjencia hapësinore e Indisë ka krijuar për herë të parë robotin femër që do të udhëtojë në hapësirë këtë vit si pjesë e misionit të tyre pa pilot. Roboti femer quhet Vyom Mitra (një mik në hapësirë), e krijuar me detaje që të lë përshtypjen e një gruaje por me intelegjencë jashtëzakonisht të madhe. Shkencëtarët shpresojnë se ky robot  do t’i ndihmojë më vonë astronautët në një mision hapësinor të administruar të quajtur ‘Gaganyaan’, i cili është caktuar për në dhjetor 2021.Isro do të zhvillojë dy misione pa pilot, një në dhjetor të këtij viti dhe një tjetër në qershor 2021, para misionit të ‘Gaganyaan’.


Current track

Title

Artist

Background