Importi dhe eksporti në nivelet më të ulëta historike!

Written by on 21/05/2020

Importet dhe eksportet ndërkombëtare kanë rënë në nivelin e tyre më të ulët në katër vite, sipas shifrave të Organizatës Botërore të Tregtisë që zbulojnë dëmin ekonomik të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit.Paralajmërimi se kishte pak prova të rënies së shpejtë pasi Covid-19 e sjell ekonominë botërore në një ndalje efektive, autoriteti global mbi tregtinë tha se besonte se aktiviteti i importit dhe eksportit do të binte “në mënyrë të jashtëzakonshme” në gjysmën e parë të 2020.Barometri tremujor i tregtisë së mallrave të OBT-së, i cili ofron informacione në kohë reale mbi trajektoren e tregtisë së mallrave botërore në raport me tendencat e fundit, u zvogëlua në 87.6 në një shkallë, ku gjithçka nën 100 tregon një rënie. Duke sugjeruar një tkurrje të mprehtë në tregtinë botërore që shtrihet në tremujorin e dytë të vitit 2020, leximi ishte vlera më e ulët në rekord që nga fillimi i treguesit në korrik 2016.


Current track

Title

Artist

Background