“Gjirokastra e vogël”, atraksioni i veçantë turistik!

Written by on 04/06/2020

Matohasanaj, fshati 30 km larg qytetit të Tepelenës që njihet ndryshe edhe si “Gjirokastra e vogël”, ngrihet në rrënojat ilire që datojnë përgjatë shekujve dy shekujve më parë, duke ngjallur gjithnjë e më shumë, një interes të shtuar të vizitorëve dhe turistëve të huaj për pa parë nga afër këtë fshat. Bashkia Tepelenë ka publikuar një seri fotosh nga ky fshat, me histori të veçantë dhe shpjegon se, banorët përgjatë shekujve 19-20  kanë jetuar më së shumti në emigracion dhe fshatin që shikojmë sot, është ngritur nga projektet e Izmirit, Turqi, në kohën e pushtimit turk. Fshat ka një një pozitë tejet të veçantë gjeografike. Rrethohet nga male të lartë dhe ngrihet sipër një kodër tejet panoramike, ku lehtësisht kuptohet pse në të gjendet edhe një fortifikim mjaft interesant antik.


Current track

Title

Artist

Background