Dhuna, fenomeni i shqiptarëve sipas OSBE-së!

Written by on 16/05/2019

Një anketë e bërë publike nga institucioni i OSBE-se , ka nxjerë në pah të dhëna tronditëse përsa i përket qasjes së shqiptarëve ndaj dhunës. Studimi dedikuar mirëqenies së gruas , tregon se vendi ynë mban rekorde si në drejtim të dhunës në vetvete ndaj gruas , ashtu edhe në drejtmi të percetimit të fenomenit. Ndër 8 vendet e Europës jug-lindore në të cilat është bërë studimi , Shqipëria mban rekorde. Situata duket dramatike , sepse 88% e shqiptarëve janë të mendimit se dhuna ndaj grave dhe vajzave nga partnerët , të afërmit apo të panjohurit është diçka e shpeshtë në vendin tonë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background