Deshifrohet teksti më i vjetër në botë, pas 600 vitesh!

Written by on 18/05/2019

Teksti më misterioz në botë, është deshifruar pas 600 vitesh. Mesazhi i tij është ç’kodifikuar më në fund, pas shumë hulumtimeve dhe studimeve. Ekspertët nuk kanë mundur ta deshifrojnë pasi dorëshkrimi i përket një gjuhe të zhdukur me një alfabet me simbole të çuditshme . Teksti mendohet se i përket shekullit të 15-të , dhe përmban kode , shprehje dhe mesazhe nga alienët që për 6 shekuj nuk janë deshifruar dot. Ka qenë një gjuhëtar i universitetit të Bristolit, i cili pretendon se e ka bërë deshifrimin në vetëm 2 javë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background