Cili projekt do ta shpëtojë planetin?

Written by on 11/09/2019

Një skemë radikale për uljen e ndotjes së ajrit në Barcelonë po jep rezultate në fazën e projektit pilot, dhe qytete të tjera si Seattle janë duke u përgatitur për të ndjekur shembullin e saj.  Krijimi i super blloqeve redukton në një të katërtën, duke shpëtuar me qindra jetë njerëzish në qytetin më të populluar katalanas. Blloqet në fjalë janë grupe rrugësh ku trafiku ulet zero dhe hapësirën që dikur e zinin makinat, tani do ta përdornin kalimtarët e do të shfrytëzohet për parqe ose kënde lojërash.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background