Cilat vende janë më të prekurat nga ndryshimet klimatike?

Written by on 11/10/2019

Vendet mesdhetare janë më të prekurat nga ndryshimet klimatike me një rritje të temperaturave mbi mesataren që kërcënojnë burimet bujqësore. Një grup prej 600 shkencëtarësh kanë prezantuar një raport që grupon vendet e pellgut të Mesdheut. “ Ne jemi një prej rajoneve më të prekura në botë”, ka deklaruar njëri prej tyre. Raporti thekson se rritja e temperaturave në Mesdhe tashmë është I faktuar. Kjo rritje do të pasojë me reduktimin e reshjeve në dekadat e ardhshme dhe vendet më të prekura janë ato ballkanike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background