Travel news

Page: 7

    Spanja, Greqia dhe Bullgaria kanë marrë vlerësim maksimal për turizmin dhe shërbimet që ofrojne. Ky perfundim eshte marre nga një anketim i zhvilluar me turistët që kanë vizituar 16 shtete të botës si Dubain, Spanjën, Greqinë, Kroaci, Portugali, Bullgarine, Turqi, Tailandën, Caraibet, Italine e shume te tjera. Ndërsa në fund të listës qëndron […]

    Minstria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të hapë garën për rehabilitimin e hekurudhës Tiranë-Durrës, si dhe ndërtimit të linjës së re drejt Rinasit. Pjesë tenderizuese do të jenë 8 kompani të cilat kanë kaluar fazën parakualifikuese të shpallur prillin e vitit të kaluar. Linja e rehabilituar do të lejojë shpejtësinë 100 km/orë. Kosto […]

Është viti i shtatë radhazi që eksportet e turizmit qëndrojnë në një nivel më të lartë zhvillimi se eksportet ushqimore.Sipas një raporti nga Organizata Botërore e Turizmit ,vlera e arritur nga eksportet e turizmit ndërkombëtar një vit më pare ishte  1.7trilion dollarë. Raporti i arritur i referohet 29% eksporteve të shërbimeve globale dhe 7% eksportet […]

Turistët e huaj kanë mbërritur në bregdetin e Vlorës pas rritjes së temperaturave. Turistët janë shprehur entuzistë dhe me dëshirën për tu kthyer sërish në qytetet. Pasi e kanë vizituar vijën bregdetare , ata kanë thënë se do të rikthehen por edhe do tiu rekomandojnë miqve të tyre. Ushqimi, njerëzit dhe hedhjezt me parashutë janë […]

Qendra shëndetësore do të operojnë edhe këtë vit në zonat turistike . Sipas ministres së Shëndetësisë dhe Mrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu , shërbimi shëndetësor do të ofrohet 24 orë në  7 ditë të javës. Këtë vit janë hapur 28 qendra shëndetësore pranë zonave turistike që do të garantojnë shërbimin për një sezon turistik të sigurtë […]

Vizionet e organizatave shqiptare dhe të huaja , e shohin luginë e Vjosës si një Park Kombëtar. Potencali i lumit dhe i zonës përreth evidenton vlera të rralla. Drejtor i i njërës prej kompanive të huaja ka thënë se nëse mbi lum ndërtohet një degë, lumi do të vdesë. Nga ana tjetër , planet për […]

Sipas një deklarate të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi,destinacionet e preferuara të turistëve të huaj janë dukshëm zonat e mbrojtura të turizmit në Shqipëri.Përveç bukurive që këto zona  reflektojnë, turistët tërhiqen edhe nga historitë që këto vende mbartin në vetvete.Të huajt gjithashtu shprehin interes të veçantë edhe për florën e faunën, që sipas […]

Turistë vendas e të huaj frekuentojnë çdo ditë zonat e mbrojtura, tashmë destinacione të turizmit gjithëvjetor e të diversifikuar në Shqipëri. Ata marrin informacionet e shërbimet në qendrat e vizitorëve ku njohin florën e faunën e zonës, udhëtojnë në shtigje të shenjuara dhe shijojnë vlerat natyrore, historike e kulturore nga veriu në jug të vendit. […]

    Treni i parë i turistëve do të udhëtojë përmes rajonit Arktik të Rusisë, për të kaluar më pas në Norvegji. Udhëtimi do të zgjasë 11 ditë dhe pasagjerët do të zbulojnë zona që që janë të vështira për tu arritur me mjete të tjera. Turistët dhe organizatorët janë shprehur entuziastë për udhëtimin në […]

      Lexie Alford , 21 vjeçarja amerikane ka vizituar të gjithë botën. Në llogarinë e saj në Instagram ajo ka publikuar një foto me mbishkrimin “zyrtarisht udhëtova në çdo vend të botës”. Vendi i fundit që ka vizituar ka qenë Koreja e Veriut, duke u bërë hapi përfundimtar i rekordit botëror. Alford ka […]


Current track

Title

Artist

Background