Travel news

Page: 6

Ne gjysmen e pare te vitit 6200 vizitore ne Amfiteatrin e Durresit Amfiteatri i Durresit po terheq gjithnje e me shume turiste vendas dhe te huaj. Amfiteatri i lashte eshte vizituar gjate periudhes janar-qershor nga rreth 6200 turiste. Te dhenat i ka bere te ditura Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare Durres, qe ka shtuar se […]

Aplikimet per incentivat ne agroturizem deri me 15 korrik! Sipermarresit dhe fermeret duhet te aplikojne deri me daten 15 korrik 2018, per te perfituar financim ne masen 50% te vleres se investimit ne agroturizem dhe bujtina. Lajmerimin e beri Ministri i Bujqesise, qe theksoi se qeveria ka rihapur thirrjet per aplikime, me synim mbeshtetjen e […]

Shifra rekord te kontributit ekonomik kane ardhur nga sektori i lundrimit me krocere ne Europe. Vetem gjate 2017 te ardhurat nga industria e lundrimeve turistike arriten ne 48 miliard euro ne Europe, nje rritje me 17% me shume sesa viti i meparshem. Italia renditet e para si vendi me fitimet me te larta nga kjo […]

Plazhet e hapura por vetem per turistet! Ky eshte projekti me i ri i autoriteteve egjiptiane per te rilancuar produktin turistik te Aleksandrise, qytetit te dyte me te madh ne vend. Masa ka per qellim te garantoje me shume siguri dhe mikpritje per turistet e huaj megjithse vendasit e kane kundershtuar duke e quajtur diskriminuese. […]

Nga ky muaj Abu Dhabi ka vendosur te shkurtoje taksat per turizmin ne vend per turistet e huaj. Sipas te dhenave taksa turistike eshte reduktuar nga 6% ne 3.5% , taksa komunale nga 4% ne 2% dhe taksa e akomodimit per dhome eshte pergjysmuar. Drejtuesi i Departamentit te Turizmit dhe Kultures ne Abu Dhabi tha […]

Parlamenti Europian i ka thene PO hyrjes ne funksion ne vitin 2021 te sistemit Etias. Sistemi i ri i informacionit dhe autorizimit te udhetimeve perfaqson ekuivalentin europian te Esta-s ne Amerike. Perpara se te hyne ne vendet e Bashkimit Europian qytetaret ekstrakomunitar te me shume se 60 vendeve te cilet nuk kane nevoje per vize […]

Shqiperia mes destinacioneve me te lira ne Europe per momentin!   Vouchercloud, aplikacioni europian me popullor i blerjeve online, ka listuar vendet me te shtrenjtadhe me te lira te Europes per sa i perket çmimit per nate qendrimi bazuar mbi te dhenat e AIRBNB. Vendet e Ballkanit jane nder alternativat me te lira te pushimit ne Europe. […]

Elbasani kerkon te zgjase qendrimet turistike Historia dhe trashgimia kulturore jane asetet kryesore te qytetit te Elbasanit ne zhvillimin e turizmit.Kalaja fushore ne zemer te qytetit, ngjall me se shumti interesin e grupeve te turisteve te huaj qe e kane Elbasanin nje ndalese tranzit gjate qendrimit ne Shqiperi. Drejtori i Zhvillimit te Turizmit ne Bashkine […]

Se shpejti ne Kosove nis puna per tunelin e Alpeve! Ministri i Infrastruktures se Kosoves, deklaroi se se shpejti do te nisin punimet per tunelin e Alpeve. Autostrada e “Dukagjinit” dhe tuneli i “Alpeve” sipas tij do ta bejne atraktive kete pjese te Kosoves per investime serioze ne turizem, bujqesi e agrokulture.Tuneli i “Alpeve shqiptare”, […]

Drejt restaurimit Ura e Shen Prodhomit Ka nisur puna per restaurimin e Ures se Shen Prodhomit, Voskopoje.Ura 300-vjeçare, monument kulture i kategorise se I-re, eshte ndertuar ne shekullin XVIII.Ura me harqe vleresohet e rralle per sa i perket anes arkitektonike. Ajo eshte nje prej urave me te vjetra ne vend.Projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale […]


Radio Travel

Radio Travel

Current track
TITLE
ARTIST

Background