Travel news

Page: 5

    Shqipëria ka nënshkruar kontratën për të qenë pjesëmarrëse e EXPO2020 Dubai. Eventi ndërkombëtar i standardeve të larta ka fokus kryesor promovimin e vlerave turistike, gastronomisë , kulturës  dhe investimeve në vendin tonë. Eventi do të zhvillohet në periudhën tetor 2020-prill 2021. Vendi ynë do të marrë pjesë me pjesën e saj të vendosur […]

    Qendra e Infromacionit të Autoritetit Portual të Durrësit , ka bërë të ditur se në portin e qytetit janë ankoruar 44 jahte ,vetëm në dhjetë ditët e para të qershorit. Me nisjen e sezonit turistik, numri i jahteve të ankoruara  në port është rritur ndjeshëm. Që nga fillimi i vitit në port kanë […]

    Artikulli i fundit i prestigjozes italiane”Vanity Fair Italy” e ka listuar Shqipërinë në një ndër vendet më të mira për të bërë biznes nga italianët. “Logjika dhe ekonomia nuk janë gjithçka:  nëse në njërën është e drejtë të shqyrtojmë aspektet ekonomike , nga ana tjetër duhet të marrim parasysh jetën dhe zakonet e […]

    Disa nga pronarët e kompanive më të mëdha teknologjike si LG ua kanë ndaluar punonjësve të tyre të flasin për teknologjinë dhe standardet teknike me homologët e tyre të Huawei. Një vendim i tillë u mor pas mbledhjes së inxhinierëve ndërkombëtarë të teknologjisë që përcaktojnë kushtet dhe standardet teknologjike. Kjo ndikon edhe në […]

    Kompania ajrore franceze ‘’La Compagnie’’ do të inagurojë në 18 qershor fluturimin në rrugën e saj transatlantike New York- Paris. Avioni është i pajisur me motorë të rinj dhe me një kabinë me 76 vende në të cilat është siguruar një rehati maksimale për udhëtarët.Kabina gjithashtu përfshin një nivel të lartë të lidhjes […]

    “Cruize Line Norwegian”vendos në dispozicion të të gjithë turistëve linjën më të re detare‘’anijetmotra’’ për sezonin 2019-2020. Programi sezonal i ofron udhëtarëve mundësi të  plota për t’u angazhuar me prodhuesit e verës dhe ekspertë të tjerë përmes një shumëllojshmërie të seminareve dhe aktiviteteve të pasura, duke përfshirë diskutime në forume të hapura, takime […]

Instituti për Politikat Publike dhe Private ka bërë investime për fushën e turizmit në Bjeshkët e Namuna.Sipas këtij institucioni kjo është një pasuri natyrore e cila është lënë në harresë.Snjezana Devirskavic, udhëheqëse e projektit të zhvillimit dhe promovimit të turizmit nga Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal, është shprehur se projekti që do të ndërmeret në Bjeshkët […]

    Gjatë një takimi me studentët e fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, Ministri i  Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi ka prezantuar për vitin e dytë radhazi projektin me në fokus turizmin. ‘’Smile Albania’’ është projekti që ka si qëllim edhe punësimin e mbi 500 studentëve të cilët do të jenë promovuesit e paketës turistike […]

    Grupi mikpritës “Emmar” i drejtuar nga Chris Neëman shprehet se do të forcojnë marrdhëniet e Dubait me Kinën në fushën e shitjes, marketingut dhe rrjetit turistik.  Li Lei, themeluesi i “Youli Consulting”, shprehet se Dubai është një ndër destinacionet më të kërkuara nga viti në vit i shtetasve kinezë.Sipas një raporti tremujori i […]

    Një fshat në Indi shfaqet vetëm një muaj në vit. Në pjesën tjetër të vitit ai zhduket nën ujë. Fshati pushoi së ekzistuari pasi ndërtimi i digës së parë të shtetit e shkatërroi plotësisht. Në muajin maj të çdo viti , uji ul nivelin e tij dhe banorët e vjetër takohen aty në […]


Current track

Title

Artist

Background