Travel news

Page: 4

Kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në takimin e fundit me presidentin e Serbisë kanë arritur marrëveshjen e përbashkët për të lehtësuar qarkullimin e njerëzve dhe mallrave.Sipas presidentit serb,  Aleksander Vuçiç, synimi është që qytetarët e Shqipërisë dhe të Serbisë të kalojnë kufirin vetëm me kartë identiteti dhe kjo pritet të arrihet në vitin […]

Raporti i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit ka nxjerrë në pah disa të dhëna që shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është vendi me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e Europës Juglindore. Sipas rezultateve, shqiptarëve u mungojnë 4 vite arsimim, pra janë në deficit të ndjeshëm arsimor. Përveç kësaj, […]

Është firmosur kontrata e parë e shkëmbimit të energjisë mes OSHEEdhe prodhuesve të energjisë për vetëpërdorim nga panelet diellore. Sipas marrëveshjes , kompania anagazhohet të pranojë shkëmbimin e energjisë.Çmimi nuk është përcaktuar ende por tarifa duhet nxjerrë brenda gjashtë mujash nga publikimi i udhëzimit të ministrisë së Energjisë.

Bukuritë e natyrës dhe peisazhet që ofron vendi ynë po shijohen nga një numër i lartë turistësh ditët e para të tetorit. Turistë nga Gjermania,Franca, Polonia dhe Italia, në ditët kur edhe temperaturat kanë qenë favorizuese kanë shijuar bukuritë e shtigeve të Tomorit e deri te parqet kombëtare ku stina e vjeshtës ka hedhur ngjyra […]

Banka e Shqipërisë ka ulur në dy vite afatin për të fshirë bilancet, kreditë e konsideruara të humbura.Rregullorja e e hyrë në fuqi në vitin 2015 që parashikontew fshirjen e kredive që klasifikohen të humbura prej të paktën tre vitesh, tashmë do të ulet në dy vjet. Qëllimi i uljes është pastrimi i mëtejshëm i […]

Kompanitë celulare në vendin tonë do të testohen për cilësinë e shërbimit që ofrojnë te konsumatori. Aktualisht, Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe postare po kërkon operatorin që do të udhëheqë fushatën e monitorimit për cilësinë e shërbimit në të gjithë Shqipërinë.Matjet kryhen sipas dy aspekteve që është ai i thirrjeve dhe shërbimit me internet. Ndarja […]

Papunësia në shkallë vendi ka arritur në rekorde të ulëta historike në vetëm 11.5%  sipas rezultateve të anketës së forcave të punës në Shqipëri. Në Tiranë dhe në Durrës, ku është përqëndruar rreth 60% e popullsisë së vendit, papunësia është 4% më e lartë se mesatarja kombëtare. Në 12 qarqe, 5 prej tyre e kanë […]

NASA ka projektuar se në vitin 2033, qeniet njerëzore do të zbarkojnë në Mars. Për të zbuluar sekrete të tij, astronautët do të duhet të qëndrojnë në planetin e kuq një kohë të gjatë për të patur hapërsirë për një jetesë të rehatshme.Këto muaj, agjencia amerikane e hapësirës ka nisur konkursin e ndërtimit të shtëpive […]

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kufizuar dhënien e vizave për disa nga zyrtarët kinezë.Vendimi është marrë për shkak të dyshimeve se ata janë përgjegjës për ndalimin dhe abuzimin e disa anëtarëve të një komuniteti të vogël entik mysliman në Kinë. Personave të përfshirë në listë u ndalohet blerja e pajisjeve të teknologjisë së lartë […]

Singapori i ka marrë vendin e parë Shteteve të Bashkuara të Ameriksë duke u bërë, shteti më kompetitiv në botë, sipas statistikave të Forumit Ekonomik Botëror. Në raportin e kësaj organizate për vitin 2019, janë matur rreth 103 indikatorë kyç, si inflacioni apo tarifat tregtare. Shtetet e Bashkuara që mbanin vendin e parë për vitin […]


Current track

Title

Artist

Background