Travel news

Page: 3

Në Tajlandë janë gjetur fosile të dinozaurit me dhëmbë të ngjashëm me ato të një peshkaqeni. Sipas studiuesve, fosili i përket një dinozauri që ka jetuar para më shumë se 100 milion vitesh. Zbulimi është një ndër më të rrallët dhe më të rëndësishmit e kësaj dekade.  

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, ka “ndezur” motorët për një Shqipëri digjitale. Në kryeqytet është mbajtur takimi i parë i Komitetit drejtues të organizimit të samitit digjital 2020 të Ballkanit Perëndimor,me pjesëmarrje të të gjitha vendeve të rajonit. Me mbështetje të Bashkimit Europian, Shqipëria fuqizon infrastrukturën digjitale për ndërtimin së bashku të së Ardhmes Europiane.

Tajfuni më i fuqishëm i vitit ka nisur në anën lindore të Japonisë, duke u spostuar së fundmi në qendër të vendit. Shpejtësia e “Hagibis” pritet të shkojë deri në 215 kilometra për orë .Shumë njerëz janë evakuar dhe disa nga institucionet janë mbyllur për shkak se situata mund të jetë problematike për disa ditë.

Pas rrëzimit të dy avionëve të Boeing 737 Max dhe pezullimit të fluturimeve në muajin mars, firma Boeing po përballet me shqetësime të reja që lidhen me sigurinë, këtë herë me modelin e vjetër të të njëjtit avion. Kompania ka deklaruar se nga inspektimet e avionëve jnaë zbuluar plasaritje që kërkojnë vëmendje të menjëhershme. Autoritetet […]

Pasagjerët që do të udhëtojnë në linjën ajrore”British Airways” nga Londra në New York do të kenë mundësi të shohin filma gjatë fluturimit si të ishin në një kinema të vërtetë.”British Airways”, do të ofrojë për pasagjerët e klasit të parë shërbimine realitetit virtual. Pajisja është lehtësisht e përdorshme pavarësisht pozicionit të pasagjerit.  Këta të […]

Disa ditë pas tërmeteve të 21 shtatorit, qeveria shqiptare njoftoi se do të vendosej një sigurim i detyrueshëm 10 vjeçar për ndërtuesit. Sipas vendimit të Këshillit të Ministrave ndërtuesi apo investitori i dorëzon blerësit njëkohësisht me kontratën e kalimit të pronësisë së  ndërtesës edhe një afat sigurimi për 10 vite me përfitues blerësin dhe me […]

Qytetarët e Bashkimit Europian që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar do të dëbohen pas Brexit nëse nuk do të kenë aplikuar për statusin e vendosur në kohë. Deklarata ka ardhur nga ministria e e zyrës së Brendshme. Afati për qytetarët është fundi i vitit 2020, për t’u regjistruar në statusin e vendosur, për të patur […]

Shëtitorja “Tulantia” në Durrës, e quajtur ndryshe si “Vollga” po i nënshtrohet një rikonstruksioni tërësor. Vija bregdetare dhe sheshi kryesor po shndërrohen në një park qendror , duke ofruar më shumë hapësira publike për banorët e qytetit dhe për turistët. Në brendësi do të ketë zona për evente dhe një parkim të ri në shërbim […]

Ndërsa popullësia pritet të vazhdojë rritjen në dekadat e ardhshme shumë vende po përballen me probleme serioze demografike. Nivelet e ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit çojnë në plakjen dhe tkurrrjen e popullsisë.Në 20 vendet me tkurrjen më të shpejtë të popullsisë, vendin e parë e mban Bullgaria dhe pas saj Lituania. Ndërkohë që […]

Franca duket se ka në plan të shembë shpresat për hapjen e negociatave duke deklaruar se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nuk janë gati. Burimet diplomatike kanë thënë se Parisi e kas bërë të qartë tek anëtarët e tjerë të unionit, qëndrimin e tij kundër. “Negociatat nuk mund të hapen në tetor të 2019-ës., do […]


Current track

Title

Artist

Background